Tämän ohjeen löysin Kinuskikissan loistavilta nettisivuilta, tosin valkosuklaareunukset ovat oma lisäykseni. Rakastan limen makua erilaisissa täytteissä ja ajattelin että sillä maustettu juustokakku on varmasti ihanaa.

Pohja

Tässä kakussa on juustokakuille tyypillinen keksimurupohja. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan halkaisijan kokoinen ympyrä ja laita paperi vuoan pohjalle. Paperiin kannattaa jättää yhteen kohtaan uloke, jonka avulla kakun saa helposi siirrettyä vuoasta tarjoiluvadille. Rouhi n. 180 g diggestivekeksejä pieniksi muruiksi ja sekoita joukkoon 75g sulatettua voita tai margariinia. Vuoraa pohja tiiviisti ja tasaisesti keksiseoksella.

Täyte

5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 valkuaista
300g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl limettimehua (valmista tiivistettä tai limehedelmistä puristettua)
1½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rlk vettä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Erottele kahdesta kananmunasta valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Sekoita sitten valkuaisseos yhteen kermavaahdon kanssa.
4. Sekoita tuorejuustoon limemehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivatteet tuorejuustoseokseen. Lopuksi lisää tuorejuustoseos kermavaahtoon ja kaada täyte keksipohjan päälle. Tämä täyte ei ole kovin valuvaa, joten seosta joutuu hieman tasoittelemaan veitsellä. Kakkupohjaa kannattaa myös koputella muutamia kertoja pöytätasoa vasten, jotta pinta tasoittuu entisestään.
5. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.

Kiille

3 liivatelehteä
2½ dl sokeroitua, vedellä sopivaksi laimennettua limemehua
vihreää elintarvikeväriä

1. Laita liivatteet hetkeksi likoamaan kylmään veteen.
2.  Valmista limemehu, se on vahvuudeltaan sopivaa silloin kun mehu kelpaisi juotavaksikin. Lisää sopiva määrä sokeria. Värjää mehu halutun väriseksi elintarvikevärillä.
3. Kiehauta puoli desilitraa mehusta ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivateseos sitten loppuun mehuun. Tässä vaiheessa liivatteeseen tulee helposti paakkuja, joten mehua kannattaa vispata haarukalla samalla kun kaataa liivatteet siihen. Kaada mehu varovasti kakun päälle. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, omasta kiilteestäni ei tullut tällä kertaa aivan tasaista... Onneksi koristeilla voi aina peittää! Anna hyytyä jääkaapissa vielä ainakin reilun tunnin ajan.

Valkosuklaareunus

Valkosuklaareunus ei erotu kovin hyvin valkoisesta täytteestä, mutta se tekee reunasta mielestäni kuitenkin siistimmän ja on kiva yksityiskohta. Käytin reunuksen tekoon Fazerin valkoista leivontasuklaata. Sata grammaa riittää varsin hyvin yhden tällaisen kakun reunukseen ja ylikin jää. Lisäksi tarvitaan litran Minigrip-pusseja, joita on kätevä leikellä pursotusalustoiksi. En laita tähän enää ohjetta reunuksen tekoon, mutta hyvä ohje löytyy esimerkiksi Kinuskikissan sivulta http://www.kinuskikissa.fi/juustokakun-suklaareunus/?ref=121

Päätin tällä kertaa koristella kakun voikreemiruusuilla ja kesäisillä kukilla.